Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowe durum

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 g
papryka 80 g
ogórek 80 g
pomidor 100 g
sałata lodowa 200 g
por 30 g
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
Czosnek suszony Prymat 15 g
ser żółty 100 g
wino czerwone wytrawne 40 g
sos francuski 50 g
jogurt grecki 50 g
camembert 100 g
cebula czerwona 40 g

Przepis i sposób przygotowania na: domowe durum

Przygotowujemy sałatkę do durum kroimy n średniej wielkości kawałki warzywa. Lekko je solimy i posypujemy czosnkiem.
Następnie kromiy w cienkie paski kurczaka i dobrze przyprawiamy( Nie ma co oszczędzać kurczak musi być wyrazisty, można dodać nawet trochę papryki ostrej prymat).
Smażymy kurczaka na oliwie
sos serowy- rozpuszczamy na małym ogniu ser żółty dodajemy jogurt grecki, sos winegret ( mam na myśli sos rozrobiony z oliwą, czosnek ok 15 g)na końcu samym wino. Wino musi być dodane na samym końcu kiedy sos jest już klarowny. Jak dodamy wino od razu zestawiamy rondelek z kuchenki.
Placki lekko podgrzewamy na patelni( można też na chwilę włożyć do mikrofali)
Smarujemy sosem placki durum. dodajemy pokrojone warzywa. Na to kładziemy kurczaka i ser camembert zawijamy.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak