Domowe czekoladki kokosowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada biała

    170 gram
  • mleko słodzone w tubce

    1 opakowanie
  • likier kokosowy

    do smaku
  • aromat kokosowy

    do smaku
  • Syrop:

    kokosowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na małe kawałki, przełożyć do miseczki i rozpuścić w kąpieli wodnej.
Rozprowadzić ją pędzelkiem na formie silikonowej i włożyć do lodówki na 10 minut - czynność tę powtórzyć dwa razy.
Odkładamy do miseczki ok. 70g czekolady i dodajemy do niej na oko mleka w tubce, likier/ syrop bądź aromat ( uważając by masa nie była za rzadka) jeżeli chcecie możecie dodać wiórek kokosowych. Ja osobiście nie dodałam bo wolę gładkie płynne masy w czekoladkach.
Tak przygotowaną masę nakładamy do foremek.
Całość zalewamy resztą czekolady i odstawiamy na około godzinę do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
turkus3 22.01.2015 16:44
uwielbiam kokosowe praliny !!!
Monika10 05.06.2013 15:05
pyszne czekoladki
Stenka 29.05.2013 14:41
apetycznie wyglądaję
Kulinarna Ja 21.05.2013 12:45
ale pięknie wyglądają!
probofka 19.05.2013 22:49
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...............
Gary Michy 19.05.2013 21:37
Wyglądają przepysznie! :)
justys759 18.05.2013 23:09
bardzo bardzo kuszące:)
magdziorka6 18.05.2013 22:18
niebiańskie
KasiaK90 18.05.2013 20:49
wspaniałe czekoladki
idealme 18.05.2013 16:58
pyszny przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat