Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe bounty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 200 g
cukier 1/4 szklanki
śmietana kremowa 30% lub 36% 1/3 szklanki
masło 70 g
czekolada gorzka 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe bounty

Kokos wymieszać z cukrem. Śmietanę z masłem podgrzać, do rozpuszczenia się masła.
Połączyć wszystkie składniki, masę odstawić na godzinę do lodówki.
Po wyciągnięciu formować małe kulki.
Czekoladę roztopić na parze dodając troszkę wody, Polać lub obtoczyć w niej kulki kokosowe. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 25.03.2017 13:49
świetny pomysł
Róża1 25.03.2017 10:29
ślinka cieknie na takie słodkości :-)
Bożena Matuszczyk 24.03.2017 23:06
Smacznie i kusząco.;)
MagdalenaIC 24.03.2017 22:50
Pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak