Domowa zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sok pomidorowy

    1 butelka
  • ziele angielskie

  • liść laurowy

  • kostka rosołowa

    1-2
  • kiełbasa śląska

    1-2
  • mąka pszenna

    2-3 łyżki
  • cukier

  • sól

  • pieprz

  • koperek

  • makaron muszelki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy sok pomidorowy, dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, kiełbasę pokrojoną w kostkę. Wstawiamy na gaz i gotujemy, dodajemy sól, pieprz i cukier do smaku; cukru dodaje tak 1-2 łyżki. Gdy zupa się gotuje do miski wsypujemy mąkę dodaje trochę wody mieszamy tak aby nie było grudek, wlewamy do zupy, zagotowujemy. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Do zupy przed podaniem dodajemy koperek drobno pokrojony. Na talerz nakładamy makaron, wlewamy zupę i gotowe!
Aneczka92
Najlepiej smakuje na domowym soku pomidorowym

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 18.01.2017 16:28
moja ulubiona zupka
Ola1young 10.11.2016 16:02
bardzo lubimy pomidorową :)
MonikaW 08.11.2016 17:47
o dla mnie nowość - kiełbaska :) pomysłowy przepis
Ewelina1991 08.11.2016 08:41
apetyczna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat