Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa wiśniówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kg
cukier 350 g
wódka 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa wiśniówka

Wydrylowane wisienki zasypujemy cukrem i pozostawiamy na conajmniej 10 dni, by wypuściły swoje soki, a cukier się rozpuścił. Słojem potrząsamy co jakiś czas. Po tym czasie dolewamy alkohol, dobrze mieszamy i pozostawiamy na conajmniej 2 miesiące, co jakiś czas potrząsając naczyniem. Wiśniówka czym starsza tym lepsza :) Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 14.09.2013 21:14
lubię i robię ale ze spirytusem
IZABELA29 04.06.2013 08:45
nie skusiłam się by ją zrobić
Wiesława1 20.11.2012 20:18
super
czekoladka_m 27.08.2012 20:05
mniam:):)
Marcin Vw1 27.08.2012 18:53
ciekawy przepis
cooleczka 27.08.2012 18:29
lubię wiśniówkę
cooleczka 27.08.2012 18:29
lubię wiśniówkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak