Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Domowa produkcja żurawin w czekoladzie

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna
60 g
żurawina
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa produkcja żurawin w czekoladzie

Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, tj. miseczkę z zawartością połamanej na kosteczki czekolady układamy na powierzchni gotującej się wody w garnku. Gdy czekolada się rozpuści mieszamy ją i dodajemy żurawinę, dokładnie mieszamy i wykładamy cienką warstwę na papier do pieczenia. Całość wkładamy do lodówki do zastygnięcia, ja zostawiłam na noc. Następnie delikatnie pooddzielamy od siebie drażetki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 24.03.2013 09:14
bardzo lubię
Bernadeta1 16.12.2012 01:41
super
EmciaPichci 06.12.2012 08:09
świetny pomysł na własną żurawinę, zapisuję do zrobienia! :)
Krakowianka 06.11.2012 14:47
pyszności ! uwielbiam żurawinę !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak