Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa produkcja żurawin w czekoladzie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 60 g
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa produkcja żurawin w czekoladzie

Czekoladę mleczną rozpuszczamy w kąpieli wodnej, tj. miseczkę z zawartością połamanej na kosteczki czekolady układamy na powierzchni gotującej się wody w garnku. Gdy czekolada się rozpuści mieszamy ją i dodajemy żurawinę, dokładnie mieszamy i wykładamy cienką warstwę na papier do pieczenia. Całość wkładamy do lodówki do zastygnięcia, ja zostawiłam na noc. Następnie delikatnie pooddzielamy od siebie drażetki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 24.03.2013 09:14
bardzo lubię
Bernadeta1 16.12.2012 01:41
super
EmciaPichci 06.12.2012 08:09
świetny pomysł na własną żurawinę, zapisuję do zrobienia! :)
Krakowianka 06.11.2012 14:47
pyszności ! uwielbiam żurawinę !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak