Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa nutella mocno orzechowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

orzechy laskowe 250 g
czekolada 1 tabliczka
kakao 1 łyżka
cukier 2 łyżki
masło 82% 50 g
mleko 1 szkl
śmietana 18 proc 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa nutella mocno orzechowa

Orzechy prażymy w piekarniku, następnie kiedy będą mocno brązowe wyciągamy i zawijamy w szmatkę. Mocno pocieramy o siebie, tak żeby cała łuska się osypała.
Obrane orzechy drobno siekamy, lub mielimy.

W garnku roztopić masło, dodać czekoladę, śmietanę, kakao, cukier i mleko.
Razem wymieszać i zagotować, aż powstanie gęsta płynna czekolada.
Dodać orzechy.

Całość dokładnie zmiksować blenderem.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dwa pokoje z kuchnią 17.10.2014 07:13
Rafał- ja to doskonale rozumiem, ale czasami można iść na odstępstwa prawda i zrobić w domu coś osobiście.
zabcia117 17.10.2014 06:59
Pychotka, na pewno wypróbuję :)
Jadwiga/Jaga85 16.10.2014 23:38
Pyszna musi być!
dwa pokoje z kuchnią 16.10.2014 19:39
Rafał- bardzo dużo produktów bardziej opłaca się kupić niż zrobić, m. in nutelle. Ja orzechy akurat mam swoje, więc wolę wiedzieć, że są w niej na 100 proc a nie na słowo honoru, bo tak mówi mi reklama w telewizji i producent. I tak można by wymieniać i wymieniać...
cukiereczek 16.10.2014 17:55
ciekawa jestem jak smakuję muszę w najbliższym czasie wypróbować ten przepis
adelajda 16.10.2014 17:19
najsmaczniejsza taka domowa
Bernadeta1 16.10.2014 16:00
domowa na pewno rewelacyjna.
Agnieszka-87-25 16.10.2014 15:53
na kanapki super
inka2012 16.10.2014 14:53
z pewnością wypróbuję ten przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak