Domowa lemoniada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    2 szt
  • mięta świeża

    1 pęczek
  • cukier

    do smaku
  • woda

    2 (źródlana)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę przelewamy do dzbanka, wciskamy cytrynę(należy uważać na pestki bo dodają goryczy) słodzimy do smaku oraz dodajemy mięte dla orzeźwienia.Polecam też dołożyć lód lub wstawić napój do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat