Domowa lemoniada

Domowa lemoniada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    2 szt
  • mięta świeża

    1 pęczek
  • cukier

    do smaku
  • woda

    2 (źródlana)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Domowa lemoniada

Wodę przelewamy do dzbanka, wciskamy cytrynę(należy uważać na pestki bo dodają goryczy) słodzimy do smaku oraz dodajemy mięte dla orzeźwienia.Polecam też dołożyć lód lub wstawić napój do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat