Domowa lassagne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron lasagne

    1 op
  • łopatka bez kości

    40 daag
  • cebula

    3 szt.
  • kukurydza w puszce

    1 szt.
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Bazylia suszona Prymat

  • koncentrat pomidorowy

    1 szt,
  • ser żółty

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Domowa lassagne foto
Mięso kroimy w mniejsze kawałki i przepuszczamy przez maszynkę.
Krok 2 - Domowa lassagne foto
Na rozgrzany tłuszcz wkładamy mięso i smażymy. Dodajemy przyprawy oraz koncentrat.
Krok 3 - Domowa lassagne foto
Cebule kroimy w grubszą kostke i wrzucamy do sosu. Dusimy pod przykryciem.
Krok 4 - Domowa lassagne foto
Kukurydzę otwieramy, odcedzamy z wody i wrzucamy do sosu. Mieszamy dokładnie do połączenia składników.
Krok 5 - Domowa lassagne foto
W naczyniu żaroodpornym najpierw dajemy sos z mięsem nastepnie ser żółty (może być tarty lub w plasterkach) i na to makaron. Tak warstwami układamy do końca.
Krok 6 - Domowa lassagne foto
Na samej górze lassagni ma być sert zółty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat