Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa konserwa

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
majeranek 2 łyżki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
czosnek
sól
boczek 35 gotowany
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa konserwa

Mięso mielone- najlepiej przez nas samych. Boczek kroimy w drobna kosteczkę i mieszamy z mięsem mielonym. W wersji bardziej dietetycznej możemy zamiast boczku dodać pierś z kurczaka. Mięsa mieszamy z sobą solimy , dodajemy roztarty w ręce majeranek i papryki. Wyciskamy czosnek - ilość zależna od naszego gustu ok 4 -6 ząbków. Wszystko dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Słoiki wyparzamy , nakąłdamy mięso mocno ubijając do połowy słoika. Do każdego słoika wlewamy 2 łyżki przegotowanej wody-zimnej. Słoik zakręcamy. Gotujemy przez 3 dni po 1 godzinie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 26.03.2013 17:24
dobre bo domowe
SylwiaMagdaSabin 26.03.2013 14:44
prosta i smaczna brawo
dodi 26.03.2013 11:43
bardzo ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak