Domowa konserwa

Domowa konserwa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe-mieszane

    3 kg
  • wywar mięsny

    1 szklanki
  • czosnek

    4 ząbki
  • ziele angielskie

    4 sztuki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2kg mięsa skręcić na sitku o grubych oczkach, resztę mięsa pokroić w drobną kostkę. Czosnek drobno posiekać, ziele angielskie rozdrobnić i dodać do mięsa doprawić do smaku solą i pieprzem (wedle własnego smaku) w trakcie wyrabiania podlewać wywarem. Gdy masa będzie jednolita przykryć i odstawić do lodówki na 24godz. Przed włożeniem do słoika spróbować i ewentualnie doprawić. Na mięso w słoiku wlać około 1cm wody, zakręcić i gotować 2godz na małym gazie. Jest to troszkę pracochłonne, ale warto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona32

17.05.2013 13:36
smaczne danie po prostu rewelka...

halinka1011

07.04.2011 09:29
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat