Domowa granola z miodem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    6 łyżek
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • płatki ryżowe

    2 łyżki
  • orzechy włoskie

    5
  • orzechy laskowe

    5 lub orzechy brazylijskie
  • olej kokosowy

    1 łyżka
  • miód płynny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki owsiane i ryżowe, wiórki kokosowe wymieszać.Oba rodzaje orzechów posiekać,dodać do płatków i wiórek.Olej kokosowy rozpuścić i wymieszać z miodem.Wlać do sypkich składników, dokładnie wymieszać.Niedużą blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia i wsypać granolę.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec około 20 minut.W czasie pieczenia przemieszać granolę kilka razy.
Helena63
Do granoli możemy dodać również siemię lniane,sezam, płatki migdałowe itd.Najlepiej smakuje jako posypka do jogurtu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 03.08.2015 12:40
nie jadłam ale zapowiada się smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat