Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowa galareta wieprzowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

nóg wieprzowych 2
golonka 1
marchewka 1
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: domowa galareta wieprzowa

przygotowanie:
golonkę i nóżki należy wcześniej namoczyć i odpowiednio oczyścić. Mięso i marchewkę włożyć do garnka i zalać wodą, po zagotowaniu dołożyć starty na tarce czosnek, dobrze osolić do smaku, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok 2 - 3 godz. aż mięso zacznie odchodzić od kości. Po ugotowaniu mięso i marchewkę ostudzić i drobno posiekać, nakładać według uznania do wcześniej przygotowanych pojemniczków do każdego z nich dodać odrobinę świeżo mielonego pieprzu i zalewać wodą w której gotowane było mięso. Włożyć do lodówki na kilka godzin do stężenia. GOTOWE. Galaretę można podawać z octem lub cytrynką według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak