Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa galareta

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

golonka 2 sztuki
nóżki wieprzowe 3 sztuki
natka pietruszki do smaku
marchew 3 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
seler 1/2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
ziele angieslkie 6 ziaren
ziele angielskie 2 sztuki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa galareta

Do garnka wrzucamy nasze mięso. Mieśo zalewamy wodą tak by zostało zakryte i dodajemy obraną marchew, selera, pietruszke, zele, liście i przyprawy. gotujemy na małym ogniu az mięso stanie się miękkie - Trwa to powyzęj 2 godizn minimum. Następnie doprawiamy do smaku, należy uwzględnić ze bedzie ztego galareta więc lepiej więcej posolić. Przez rondel odcedzamy wywar, a marchew i innne rzeczy z wywaru wyciągamy. Od kości oddzielamy mięcho. Kroimy go tak samo jak i marchew. Na koniec dodajemy żelatynę i wykładamy do kubeczków, salaterek itp. Czekamy az zastygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak