Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa czekolada z żurawiną i rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 125 dag
woda 100 ml
cukier 10 dag
mleko w proszku 2,5 szklanki
kakao 3 łyżki
rodzynki 1 garść
żurawina suszona 1 garść

Porada

Do czekolady możemy dodać owoce z nalewki lub suszone owoce namoczyć w alkoholu /rumie lub spirytusie/.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa czekolada z żurawiną i rodzynkami

Rodzynki i żurawinę zalewamy letnią wodą i odstawiamy. Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy masło i cukier. Podgrzewamy aż masło i cukier się rozpuszczą. Zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy przesiane mleko w proszku i kakao. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy odsączone rodzynki i żurawinę i ponownie mieszamy. Przekładamy na talerz lub do slaterek i odstawiamy w chłodne miejsce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 02.01.2015 19:21
Podoba mi się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak