Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domow chleb razowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

otręby owsiane 1 szklanka
jogurt naturalny 170 gram
jajko 2 sztuki
drożdże 3 dekagramy
woda 4-5 łyżki
sól 1 do smaku
otręby pszenne 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: domow chleb razowy

otręby zmiel na grubą mąkę. Można zrobić to w młynku do kawy.Dodaj jogurt roztrzepane jajka, sól. Wlej 2 łyżki ciepłej wody, drożdże rozrób w pozostałych trzech łyżkach wody i wlej do ciasta. odstaw ciasto na kwadrans a następnie wstaw je do dobrze rozgrzanego piekarnika. Piecz przez 30 minut w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 15.04.2013 08:03
domowy najlepszy
Ela15 14.04.2013 20:21
ekstra chlebek
Milena87 20.02.2013 15:36
nie ma to jak domowy chleb, często taki robisz?
M. Monroe 22.01.2013 22:36
ciekawy przepis
Łukasz15 11.01.2013 12:01
Smaczny chlebek
eagle 06.12.2012 13:28
dlaczego ten chleb na zdjeciu jest taki ciemny? taki wychodzi jak jest dodany słód lub przynajmniej mąka żytnia lub soda...
Habibi 29.11.2012 16:57
Przepis wygląda jak pieczywo w diecie Dukana :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak