Dla smakoszy mleczy ze śledzi solonych w oleju

Dla smakoszy mleczy ze śledzi solonych w oleju

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    3 solone duże z mleczami
  • cebula

    2 sztuki
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • Pieprz czarny Prymat w młynku

    1 łyżeczka
  • ocet 10 %

    1 łyżeczka
  • olej roślinny

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze śledzi solonych wyjąć ładne duże mlecze i moczyć w wodzie około 30 minut.

Wodę wylać, zalać świeżą i moczyć dalej, kolejne 30 minut. Czynność powtarzać jeszcze 5 razy.

Odsączone z wody mlecze włożyć do miski, posypać cukrem oraz pieprzem.

Skropić octem i wlać olej oraz dodać pokrojoną cebulę w piórka. Schować przykryte talerzem do lodówki na 3-4 dni.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 31.01.2016 13:22
uwielbiam mlecze
halina17 20.01.2016 21:59
Lubię mlecze ale tak przyrządzonych nie jadłam Ciężko u mnie kupić śledzie , żeby miały mlecze
Bernadeta1 20.01.2016 21:05
Bardzo dawno nie jadłam. Moja mama robiła i były pyszne
sliwka 20.01.2016 20:46
Proste i smaczne danie;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat