Dip z rzeżuchą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    25 dag
  • limonka

    1 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • rzeżucha

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Limonkę polać wrzątkiem.Obrać połowę skórki i pokroić w paseczki.Drugą połowę zetrzeć.Wycisnąć sok z limonki.Wymieszać jogurt ze startą skórką i 1,5 łyżki soku z limonki.Dodać zmiażdżony ząbek czosnku i rzeżuchę.Wymieszać.Doprawić solą i pieprzem.Udekorować paseczkami z limonki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eeee 08.03.2012 14:02
zaskakujące połaczenie :)
Agnik 16.02.2012 11:55
dobre
maciek7 22.09.2011 21:12
super
agnieszka137 09.09.2011 22:50
rzeżuszka jest świetna!
Kopiko1983 05.09.2011 06:39
Super!
joanna77 12.08.2011 22:40
lubimy rzeżuchę
wiktor188 23.03.2011 22:27
mniam mniam
ana00 25.02.2011 19:38
hmm...z rzeżuchą jeszcze nie próbowałam,ale może warto :)
jolaxa 16.02.2011 20:43
mmmm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat