DIP OGÓRKOWY

DIP OGÓRKOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    20 dag
  • jogurt naturalny

    6 łyżek
  • majonez

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania DIP OGÓRKOWY

Ogórki ścieramy na grubej tarce i odsączamy z soku. Wkładamy do miski, dodajemy jogurt i majonez. Doprawiamy do smaku.
Doskonale smakuje jako dodatek do obiadu z daniami mięsnymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

cukiereczek 17.08.2011 08:03
dobre
szajba2 25.05.2011 15:44
może być
Barbara55 07.05.2011 16:51
dobre
kielcok1 23.04.2011 19:02
dobry dodatek
berys18 19.03.2011 09:49
smaczny
Jadwiga18 24.04.2010 09:04
Można dodac łyżeczkę chrzanu wtedy zaostrza smak Dip-u

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat