Dip koperkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1 łyżka
  • mleko

    1 szkl.
  • serek wiejski

    200 g
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wlewamy 1/4 szklanki mleka, dodajemy żelatynę, czekamy aż żelatyna napęcznieje. Resztę mleka zagotować. Napęczniałą żelatynę zalewamy gorącym mlekiem i miksujemy, aż żelatyna się rozpuści. Dodajemy pozostałe składniki: serek, posiekany koperek, sól i pieprz i miksujemy wszystko na jednolitą masę. Przelewamy do salaterki i czekamy aż stężeje. Przed podaniem dip trzeba wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat