Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip jogurtowo-ketchupowy z bazylią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt naturalny 4 łyżki
ketchup 1,5 łyżki
majonez 1 łyżka
bazylia świeża 1 garść listków
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Dip jogurtowo-ketchupowy z bazylią

Jogurt naturalny przełożyć do miseczki. Dodać ketchup oraz majonez i dokładnie wymieszać, aby składniki połączyły się w jednolitą masę. Listki bazylii umyć, osuszyć, posiekać i dodać do reszty składników. Przyprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek na przykład do pieczonych ziemniaczków.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak