Dip jogurtowo-chrzanowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    1/2 szklanki
  • majonez tradycyjny

    2 łyżki
  • Chrzan śmietankowy Smak

    1 łyżka
  • konfitura żurawinowa

    1 łyżka
  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce wymieszać chrzan z zimnym jogurtem naturalny z lodówki najlepszy jest grecki gęsty,doprawić solą i białym pieprzem do smaku,dodać łyżkę konfitury żurawinowej,przed podaniem schłodzić 2-3 godziny w lodówce. Polecam jako dodatek do pieczystych mięs zarówno na zimno jak i gorąco,do dań z grilla pasuje idealnie

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 29.06.2014 20:49
fajny dodatek do mięsa i do dań z grilla
Konczi 28.06.2014 20:46
Ja również takie dipy lubię :)
misia53 28.06.2014 19:49
Fajny dip , lubię taki przy grillu do mięska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat