Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczny obiad

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 g
różyczki brokuła 8 szt
kalafior 1/2 szt
fasolka szparagowa 300 g
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczny obiad

Kaszę gryczaną ugotować w saszetce bez soli.
Fasolkę szparagową żółtą obrać z końcówek ,umyć.
Kalafior pokroić a różyczki i umyć.
Brokuła też podzielić na różyczki i umyć.Warzywa ugotować na parze .Podawać z kaszą gryczaną ugotowaną na sypko bez soli.Całość polać oliwą z oliwek i posypać pierzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 10.07.2015 19:57
Naprawdę dietetyczny, ale za to jaki zdrowy.
Alex_M 10.07.2015 16:57
a co leży na talerzu częściowo pod fasolką ?
Ewa Wojtaszko 10.07.2015 15:53
dla mnie obiad w sam raz,bo z kaszą gryczaną ! :D
Aleksandra/Olcia 10.07.2015 14:08
pysznie,jednakże brakuje mi tu białka w postaci mięska
Adamorek 10.07.2015 13:20
z kaszą zawsze zdrowo
Czyki 10.07.2015 12:41
Lubię takie lekkie obiadki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak