Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dietetyczne Brownie z kaszy jaglanej z jagodami goji i orzechami włoskimi (bezglutenowe)

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 100 g
woda 1 i 1/4 szkl
olej kokosowy 50 g
jogurt naturalny 1/2 szkl
jajko 3
cukier trzcinowy 1/2 szkl
siemię lniane 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki
jagody goji 1/2 szkl
orzechy włoskie kilka połówek

Przepis i sposób przygotowania na: Dietetyczne Brownie z kaszy jaglanej z jagodami goji i orzechami włoskimi (bezglutenowe)

Do rondelka wlewamy wodę i podgrzewamy. Gdy woda zacznie wrzeć wysypujemy opłukaną na sicie kaszę. Opcjonalnie można dodać szczyptę soli do gotowania kaszy. Moc palnika zmniejszamy i gotujemy na małym ogniu, przez ok. 15 minut lub do momentu aż cała woda odparuje. Odstawiamy do przestudzenia.

Kaszę miksujemy blenderem na gładko. Do kaszy dodajemy pozostałe składniki (oprócz orzechów) i miksujemy do połączenia się wszystkich składników.

Niewielką tortownicę o średnicy ok. 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Masę przelewamy do formy. Wierzch równamy i układamy na nim połówki orzechów.

Formę z brownie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180ºC i pieczemy przez ok. 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 21.10.2015 11:52
Prawdziwa bomba witaminowa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak