Dewolaje z serem i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 podwójny
  • ser żółty

    4 plastry
  • papryka konserwowa

    4 paski
  • sól i pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

    1 łyżeczka
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka myjemy, przecinamy na pół i rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Kotlety posypujemy z obu stron solą i pieprzem. W środek każdego kotleta układamy po plasterku sera żółtego i papryki konserwowej. Zwijamy w rulon. Jajko roztrzepujemy widelcem i dodajemy przyprawę do kurczaka. Kotlety panierujemy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu z każdej strony na złoty kolor

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat