Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaj

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Dewolaj

podwójna pierś z kurczaka 2 szt
szynka 4 szt

Warzywa

papryka czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 1 szt
ser żółty 1 kostka

Dodatki

Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
jajko 1 szt
mleko 1 szklanka
mąka 1,5 szklanki
olej do smażenia 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaj

Podwójne filety przekrój na pół i każdego obij tłuczkiem , na filety daj pokrojony ser żółty w małe paseczki , tyle ile zechcesz , zrób to samo z ogórkiem i papryką . Szynkę zrób w rulonik i daj do dewolaja , dewolaja złóż go w rulon pomalutku i nabij wykałaczkami . Każdego dewolaja przypraw Kucharkiem , następnie przetaczaj w mące , roztrzepanym jajku z mlekiem i na koniec w bułce tartej , smaż pomału na małym ogniu ze wszystkich stron .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak