Devolay z pieczarkami i żółtym serem

Devolay z pieczarkami i żółtym serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    6 porcji
  • pieczarki

    100 g
  • ser żółty

    100 g
  • jajko

    2
  • bułka tarta

    6 łyżek
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól morska

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Devolay z pieczarkami i żółtym serem foto
Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy pieczarki, doprawiamy solą i pieprzem. Schab podzielony na 6 porcji rozbijamy na płaty. Na płatach układamy pieczarki i ser żółty.
Krok 2 - Devolay z pieczarkami i żółtym serem foto
Każdy płat zwijamy, a następnie spinamy wykałaczkami.
Krok 3 - Devolay z pieczarkami i żółtym serem foto
Jajka roztrzepujemy widelcem. Płaty schabu doprawiamy solą i pieprzem. Schab obtaczamy w jajku, następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 4 - Devolay z pieczarkami i żółtym serem foto
Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Bernadeta1

04.01.2015 22:58
bardzo lubię takie

Hrabina w kuchni

04.01.2015 21:58
Smaczne mięsko.

monika141

04.01.2015 20:47
pyszny obiadek mniam!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat