Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserki lodowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody 1 litr
galaretki rozne 3 sztuki
orzechy 3/4 szklanki
polewa czekoladowa
rodzynki 3/4 (namoczone)

Przepis i sposób przygotowania na: Deserki lodowe

Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody każdy kolor osobno. Odstawić do zastudzenia i pokroić w małą kostkę.
Orzechy rozdrobnić.

Lody podzielić na 4-5 części i położyć na schłodzonych talerzykach. Obsypać galaretką, orzechami i rodzynkami.
Polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 25.01.2013 05:07
fajne
Monika-twin 24.01.2013 13:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak