Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deserki jabłkowe w kokilkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/3 op
cynamon
cukier trzcinowy
tłuszcz do formy
jabłka 3 małe

Przepis i sposób przygotowania na: Deserki jabłkowe w kokilkach

Kroki postępowania

1
Z ciasta francuskiego wycinamy kółka troszeczkę większe od dna naszych kokilek. Kokilki smarujemy lekko tłuszczem, i układamy w nich kółka z ciasta. Wkłądamy na ok 7-8 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Krok 1 - Deserki jabłkowe w kokilkach foto
2
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do jabłek dodajemy cynamon i cukier, ilość cukru wg uznania.
Krok 2 - Deserki jabłkowe w kokilkach foto
3
Po wyjęciu kokilek z ciastem z piekarnika wykłądamy na nie jabłka. Pozostałe ciasto kroimy na paseczki i układamy na wierzchu, na jabłkach, tworząc kratkę. Pieczemy w 180 stopniach jeszcze ok 15 minut. Gotowe można jeszcze lekko posypać cynamonem.
Krok 3 - Deserki jabłkowe w kokilkach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miroslawa 01.10.2012 15:11
Pyszne!
ziutula
ziutula 30.09.2012 17:19
takie na jeden kęs deserki są smaczne
czekoladka_m 30.09.2012 16:09
Apetyczny i błyskawiczny:):)
Barbara/zuza22_85 30.09.2012 15:47
apetyczny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak