Deserek z galaretką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretka zielona

    1 opakowanie
  • kremówka

    1/2 litra
  • dżem wiśniowy

    1/2 słoika
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • czekolada

    1/4 tabliczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i odstawić do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Zamiast śmietany kremówki można z cukrem wymieszać gęstą śmietanę wtedy śmietanę dosładzamy cukrem pudrem. Gdy galaretka stężeje, łyżeczką nabieramy kawałki na talerzyku lub w salaterce. Polać śmietaną. Obłożyć dżemem lub wiśniami z dżemu. Obsypać wiórkami czekolady. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 12.06.2012 12:42
szybki deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat