Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser z wiśni i sucharków

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 25 dkg
cukier 6 dkg
sucharki 2 sztuki
masło 2 dkg
mąka 4 dkg
sól
mleko 1 szklanka
jajko 2 sztuki
cukier brązowy 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: deser z wiśni i sucharków

wydrylowane wiśnie nakładam do naczynia żaroodpornego, posypuję cukrem. Kruszę sucharki i mieszam z wiśniami. Rumienię mąkę na maśle, dodaję gorące mleko, solę i gotuję do zgęstnienia. Dodaję cukier, wbijam pojedynczo jajka, cały czas mieszając. Przygotowaną masę wylewam na wiśnie i gotuję na parze 20 minut. Piekę dalsze 20 minut w umiarkowanie ciepłym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 18.08.2012 15:39
pycha
sznycel 17.08.2012 22:05
wiśni jeszcze nie ma u mnie w warzywniaku, ale wkrótce...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak