Przepis i sposób przygotowania na: Deser z serków z owocami i galaretką
Rant wycięłam z plastikowej butelki, tak bym mogła wlać masę serową i schłodzić, tak my mi nic nie wyciekało. Rant od spodu wyłożyłam folią spożywczą a od wewnątrz wyłożyłam paskiem wyciętym z koszulki na dokumenty.
Herbatniki należy pokruszyć i utrzeć z masłem a następnie wyłożyć taką masą dno rantu na małe serniczki. Cytrynową galaretkę rozpuścić w jednej szklance gorącej wody i przestudzić. Serek przełożyć do większej misy i wymieszać z rodzynkami. Gdy galaretka przestygnie i lekko zacznie tężeć, należy ją wlać do serka i wymieszać. Odstawić do stężenia a następnie wylać na przygotowane wcześniej foremki. Odstawić ponownie do lodówki. Gdy stężeje udekorować owocami i zalać olejną galaretka rozpuszczoną w gorącej wodzie. Oczywiście galaretka musi być przestudzona i tężejąca. Na wierzch dużego sernika dałam borówki i maliny do małego cząstki klementynki, maliny oraz borówki.