Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z jabłkami i ricotta

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
cukier brązowy 200 g
ser ricotta 250 g
cynamon 2 łyżeczki
miód prawdziwy 2 łyżki
rodzynki 50 g
orzechy posiekane 1 łyżka
czekolada gorzka 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z jabłkami i ricotta

Obrane jabłka pokroić w dużą kostkę i wrzucić do garnka. Wlać 100 ml wody, wsypać cukier i gotować na małym ogniu aż płyn odparuje.
Przyprawić cynamonem i przełożyć do salaterek.
Ricottę wymieszać z miodem, rodzynkami i posiekanymi orzechami. Tak przygotowany ser wyłożyć na jabłka.
Całość posypać starta gorzka czekolada.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 07.03.2014 09:54
Pyszności!aż ślinka cieknie:)
Wacław 26.02.2014 13:15
smaczny deser pięknie podany :-)
ONY_za_kare 25.02.2014 10:23
świetny deser
romanrafal
romanrafal 23.02.2014 07:56
pyszny deserek
adelajda 22.02.2014 17:25
super deser :)
Alex_M 22.02.2014 16:03
świetny deser :)
berys18 22.02.2014 10:10
wspaniały deser
gibli 22.02.2014 09:34
wow zjadłabym taki deserek:)) świetne zdjęcie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak