Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z galaretką pozeczkową i owocami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sok porzeczkowy 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
mandarynka 1 szt
banan pół szt
jabłka pół szt
mięta posiekana 2 łyżeczki
jogurt 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z galaretką pozeczkową i owocami

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości wody i połączyć z sokiem.Gotowa galaretkę rozlać do pucharków zostawiając 50 ml.Odstawić do zastygnięcia .
Mandarynkę, jabłko i banana pokroić na kawałki,wymieszać z mięta i jogurtem.Na zastygnięta galaretkę wyłożyć owoce na wierzch każdego deseru trochę pozostawionej galaretki pokrojonej w kostkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 19.02.2014 18:36
Fajny deserek;)
halina17 19.02.2014 12:38
Smaczny deser.
Rafał10 19.02.2014 12:13
pyszny deserek :)
V_kuchareczka 19.02.2014 11:27
super deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak