Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z czerwonej cebuli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula czerwona 2 sztuki
buraki ćwikłowe ok.170 g
wiśnie z kompotu słodkie mniejszy słoiczek
cukier brązowy 4 łyżeczki
ocet balsamiczny 2-3 łyżeczki
czekolada mleczna do starcia

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z czerwonej cebuli

Cebule pokroić w cienkie paseczki zalać wrzącą wodą, przecedzić.
Cebule zasypać cukrem, dobrze ugnieść i odstawić do puszczenia soków.
Buraki pokroić w dość drobną kostkę dodać do cebuli z sokiem który puściła, doprawić do smaku octem balsamicznym.
Na konie dodajemy wiśnie z kompotu, delikatnie mieszamy.
Wiśnie powinny być słodkie, jeśli nie są trzeba dodać więcej cukru do cebuli.
Deser przekładamy do 2 pucharków, całość posypujemy startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 20.03.2017 20:15
Bardzo fajny przepis.
Bernadeta1 20.03.2017 19:32
bardzo apetycznie się prezentuje
Bożena Matuszczyk 20.03.2017 19:22
Piękny smaczny deserek ,przyznaje ze jeszcze nie jadłam takiego deserku.Pomysłowo.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak