Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z czarną porzeczką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porzeczki czarne 1 szklanka
cukier 3 łyżki
śmietana 30% 200 ml.
mleko 3,2% 1 szklanka
bezy kilka sztuk
śmietana śnieżka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z czarną porzeczką

Do wysokiego naczynia wlać mleko wsypać śnieżkę i ubić na sztywno .
W drugim naczyniu ubić śmietanę .

Porzeczki umyć ,obrać , przesypać do rondelka zasypać cukrem i na delikatnym gazie podgrzewać ,następnie zdjąć z gazu i schłodzić.

Ubitą śnieżkę połączyć z śmietaną ,beziki pokruszyć dodać do śmietany ,lekko wymieszać.

Do szklanek na dno wlać frużelinę z porzeczki ,napełniać szklanki bitą śmietaną ,udekorować świeżymi porzeczkami.

smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak