Deser z ciasta fancuskiego i bitej śmietany

Deser z ciasta fancuskiego i bitej śmietany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    250 g
  • bita śmietana

  • kiwi

  • czekolada mleczna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę i pieczemy według przepisu na opakowaniu, a w między czasie możemy zrobić swoją bitą śmietanę z cukru i śmietany 18 tki , ewentualnie możemy zakupić gotową i wykładamy na gotowe ciasto , które wyjęliśmy , dekorujemy owocami , mogą to być dowolne owoce , czekolada starta. Na koniec posypać cukrem pudrem , ponieważ owoce mogą być troszkę za kwaśne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

sara1

03.11.2012 12:07
apetyczny deserek

babcia

02.11.2012 18:28
pyszny

babcia

02.11.2012 18:28
pyszny

malaczarna23

29.01.2012 15:02
smaczny deser

Teresa19

28.08.2011 20:44
fajne

ElizaT

18.04.2011 09:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat