Deser z ciasta fancuskiego i bitej śmietany

Deser z ciasta fancuskiego i bitej śmietany

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    250 g
  • bita śmietana

  • kiwi

  • czekolada mleczna

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Deser z ciasta fancuskiego i bitej śmietany

Rozwałkować ciasto i wyłożyć nim formę i pieczemy według przepisu na opakowaniu, a w między czasie możemy zrobić swoją bitą śmietanę z cukru i śmietany 18 tki , ewentualnie możemy zakupić gotową i wykładamy na gotowe ciasto , które wyjęliśmy , dekorujemy owocami , mogą to być dowolne owoce , czekolada starta. Na koniec posypać cukrem pudrem , ponieważ owoce mogą być troszkę za kwaśne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

sara1 03.11.2012 12:07
apetyczny deserek
babcia
babcia 02.11.2012 18:28
pyszny
babcia
babcia 02.11.2012 18:28
pyszny
malaczarna23 29.01.2012 15:02
smaczny deser
Teresa19 28.08.2011 20:44
fajne
ElizaT 18.04.2011 09:44
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat