deser śmietankowy na winie z mrożonymi jagodami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wino

    1 szklanka
  • kremówka

    1 szklanka
  • cukier

    2 łyżki
  • jagody

    50 mrożone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

owoce przelewam na sitku zimną wodą, nie dopuszczając do rozmrożenia. Jagody, wino, kremówkę i cukier miksuję 2 minuty, napełniam szklanki i zaraz podaję.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 13:20
pycha
andżelika1 20.08.2012 13:12
pycha
sznycel 16.08.2012 17:44
dla dorosłych idealny deser -nawet do zrobienia w zimie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat