Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser śmietankowo - jagodowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 300 ml
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 mały
jagody 4 łyżki
galaretka porzeczkowa 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Deser śmietankowo - jagodowy

Jedną galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki wody i odstawiamy do stężenia. Śmietankę kremówkę ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Dodajemy jagody i mieszamy je ze śmietaną. Następnie wlewamy tężejącą galaretkę i miksujemy - ubijamy mikserem na jednolitą masę. Masę wykładamy do pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki. Drugą galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, gdy zacznie tężeć wylewamy na wierzch deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.04.2015 12:02
lubię takie deserki
mirosława4 13.04.2015 10:49
zjadłabym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak