Deser \"smakija kaszka manna\"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1/2 l
  • masło

    1 łyżka
  • cukier

    3 łyżki
  • szczypta soli

  • kasza manna

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do zimnego mleka wsypać kaszę manną i dodać masło. Postawić na ogniu i doprowadzić do wrzenia cały czas mieszając. To bardzo ważne bo wtedy nie zrobią się grudki z kaszy. Kiedy zacznie wrzeć dodać cukier i sól, gotować jeszcze 5 min.
Gorącą masę przelać do salaterek i odstawić do ostygnięcia.
Kiedy ostygnie, na wierzch każdej salaterki nałożyć dwie łyżeczki dżemu.
Smacznego!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat