Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser ryżowy z musem jabłkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
woda 2,5 litra
sól 1 łyżeczka
cukier brązowy 1 łyżka
jabłka 2 sztuki
woda 4 szklanki
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser ryżowy z musem jabłkowym

Do szerokiego rondla wlałam surową wodę i osoliłam. Gdy woda zaczęła wrzeć to wsypałam ryż .Gotowałam do odpowiedniej miękkości. Odcedziłam z wody i ponownie na durszlaku przelałam wodą. Pozostawiłam do odcedzenia. Zabrałam się za robienie dżemu-musu: Jabłka po umyciu obrałam i pokroiłam na ćwiartki.Zalałam wodą.Gdy woda zaczęła wrzeć, wsypałam cukier.Przemieszałam.Gotowałam do miękkości jabłek,które na końcu rozdrobniłam widelcem. Wybraną porcję ryżu przełożyłam do miseczki. Na środek wyłożyłam dżem jabłkowy. Całość posypałam cukrem brązowym.Podawałam od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 13.09.2012 13:13
Klasyczne i dobre.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak