Deser ryżowy z miodem i wiśniami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • mleko

    1,5 szklanki
  • miód

    1 łyżka
  • dżem wiśniowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Deser ryżowy z miodem i wiśniami  foto
Ryż gotujemy w mleku. Jeśli gotujemy w woreczku to po 5 minutach rozrywamy woreczek i wysypujemy ryż, tak by cały był pokryty mlekiem.
Krok 2 - Deser ryżowy z miodem i wiśniami  foto
Mieszamy, żeby nie przypalił się do garnka. Następnie miksujemy ryż blenderem, dodając łyżkę miodu.
Krok 3 - Deser ryżowy z miodem i wiśniami  foto
Przekładamy do szklanki, odstawiamy do ostudzenia.
Krok 4 - Deser ryżowy z miodem i wiśniami  foto
Po ostudzeniu nakładamy dżem wiśniowy i dekorujemy chipsami kokosowymi.
Krok 5 - Deser ryżowy z miodem i wiśniami  foto
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 30.12.2014 09:59
polecam wszystkim
Renataj 26.12.2014 13:48
Ale apetyczne smakowitości.
Adamorek 24.12.2014 21:56
coś pysznego
Ania321 24.12.2014 20:05
ciekawy przepis :)
malaczarna23 24.12.2014 18:03
Wspanialy deserek:)
w mojej kuchni 24.12.2014 14:37
prosty i smaczny deserek
as28 24.12.2014 13:17
super deserek
Beatris 24.12.2014 10:03
Z przyjemnością zjadłabym taki deserek:)
olkaaa 24.12.2014 09:49
muszę spróbować
Iwusia 23.12.2014 23:49
PIĘKNIE WYGLĄDA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat