deser ryżowo-cytrynowy

deser ryżowo-cytrynowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    4,5 szklanki
  • sok z cytryny

  • posiekana skórka z cytryny

  • cukier

    12 dkg
  • sól

  • ryż

    15 dkg
  • śmietana

    1 szklanka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania deser ryżowo-cytrynowy

zagotowuję wodę z cukrem, sokiem i skórką z cytryny, dodaję szczyptę soli. Wsypuję ryż, gotuję 30 minut, studzę. Ubijam śmietanę , mieszam z ryżem. Nakładam do naczynia opłukanego w zimnej wodzie. Pozostawiam w chłodnym miejscu do stężenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat