Deser orzechy pod chmurką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    1 szklanka
  • cukierki krówki

    20 sztuk
  • jogurt grecki

    150 ml
  • śmietanka kremowa

    200 ml
  • cukier

    2 łyżeczki
  • czekolada mleczna

    3 sztuki
  • brzoskwinie w puszce

    6 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukierki krówki przełożyć do rondelka i roztopić cały czas mieszając,dodać orzechy pokruszone.
Brzoskwinie zmiksować.
Śmietankę ubić z cukrem,wymieszać bardzo delikatnie z jogurtem.
W pucharkach układać po kolei orzechową masę,mus z brzoskwini,bitą śmietanę.Na koniec posypać startą czekoladą.
Deser jest pyszny,bardzo polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna87 26.11.2012 17:07
świetne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat