Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser orzechy pod chmurką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

orzechy włoskie 1 szklanka
cukierki krówki 20 sztuk
jogurt grecki 150 ml
śmietanka kremowa 200 ml
cukier 2 łyżeczki
czekolada mleczna 3 sztuki
brzoskwinie w puszce 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Deser orzechy pod chmurką

Cukierki krówki przełożyć do rondelka i roztopić cały czas mieszając,dodać orzechy pokruszone.
Brzoskwinie zmiksować.
Śmietankę ubić z cukrem,wymieszać bardzo delikatnie z jogurtem.
W pucharkach układać po kolei orzechową masę,mus z brzoskwini,bitą śmietanę.Na koniec posypać startą czekoladą.
Deser jest pyszny,bardzo polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 26.11.2012 17:07
świetne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak