Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy z kruszonką i jagodami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1/2 szkl
cukier 1/2 szkl
lody 1/2 litra
jagody 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z kruszonką i jagodami

Kroki postępowania

1
Z masła, cukru oraz mąki zagniatamy kruszonkę.
Krok 1 - Deser lodowy z kruszonką i jagodami foto
2
Przygotowaną kruszonkę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczoną kruszonkę studzimy. Jagody płuczemy. Lody kroimy na porcje i przekładamy do miseczek. Posypujemy kruszonką oraz jagodami.
Krok 2 - Deser lodowy z kruszonką i jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.07.2014 14:38
wspaniały deser,pycha :)
eMMe 19.07.2014 23:11
Dla mnie super:)
sylwia_sl 19.07.2014 22:42
to ja poproszę taki deserek
Mniam 19.07.2014 10:09
A już myślałam, że piekłaś lody :) wspaniały deser!
barbara11561 18.07.2014 22:43
bardzo apetycznie wygląda:)
kloruś 18.07.2014 20:53
wygląda bardzo smacznie... no i te jagody :) Kupuję ten przepis
Katarzyna59 18.07.2014 20:50
5 dag masła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak