Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser jabłkowo ryżowy z czekoladową śmietaną

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż biały 1 woreczek
jabłka 5 szt
cynamon
kardamon
cukier 2 łyżki
śmietana czekoladowa-
masło 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Deser jabłkowo ryżowy z czekoladową śmietaną

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odstawiamy. Jabłka obieramy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plasterki. Podsmażamy na łyżce masła dodajemy kardamon i cynamon do smaku. Mieszamy. Dodajemy wcześniej ugotowany ryż. Mieszamy słodzimy do smaku. Chwilę dusimy. Chłodzimy. Śmietanę czekoladową 30 procent ubijamy z odrobina cukru - chłodzimy. Zimny ryż z jabłkami wykładamy do pucharków ozdabiamy śmietana i kawałkami jabłka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 03.11.2013 11:43
Musi świetnie smakować ;))
Krzysztof15 03.11.2013 10:54
pyszny deserek
Ewa104 03.11.2013 10:15
Ryż z musem jabłkowym bardzo lubimy.Ciekawy pomysł na wykorzystanie go w formie eleganckiego deseru.
cukiereczek 03.11.2013 09:20
super wygląda
noninka77 03.11.2013 08:53
prezentuje się wyśmienicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak