Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

deser gruszkowo-kubusiowy...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 10 sztuk
biszkopty okrągłe 200 gram
galaretka 1 opakowanie
napój 1 kubuś duży
budyń śmietankowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: deser gruszkowo-kubusiowy...

3/4 pojemności kubusia wlać do garnka i zagotować, do reszty kubusia wsypać budynie, wymieszxać i wlać do gotującego się kubusia, mieszać do zagęstnienia masy, wystudzić

forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozsypać cienkie plasterki gruszek ze skórką (dno będzie wierzchem deseru), wlać galaretkę gruszkową rozmieszaną w 450 ml gorącej wody, zostawić do stężenia, gdy zacznie tężeć ułożyć biszkopty i schować do lodówki

na stężałą masę wyłożyć ostudzonego kubusia, ułożyć biszkopty lekko je wciskając w masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc

formę nakryć talerzem, odwrócić i delikatnie zdjąć formę z deseru, owoce można do deseru dodać sezonowe, mrożone - kubusiowo-gruszkowy deser na biszkoptach jest łatwy, szybki do wykonania, smakuje wyśmienicie..........SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 22.12.2017 09:39
Mniam poproszę kawałeczek :)
Jagódka17
Jagódka17 20.12.2017 12:04
świetny i pomysłowy deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak