Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser galaretkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka wiśniowa 1 szt.
galaretka agrestowa 1 szt.
serek homogenizowany 250 gram
wiórki kokosowe 3 łyżeczki
biała czekolada 40 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Deser galaretkowy

Kroki postępowania

1
Galaretkę wiśniową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody, a galaretkę agrestową w 500 ml wody. Odstawiamy do wystygnięcia.
Krok 1 - Deser galaretkowy foto
2
Gdy galaretki zaczynają tężeć, do czerwone dodajemy serek homogenizowany, wiórki kokosowe i startą białą czekoladę. Mieszamy dokładnie na jednolitą masę.
Krok 2 - Deser galaretkowy foto
3
Do 4 salaterek rozkładamy równomiernie masę z serkiem.
Krok 3 - Deser galaretkowy foto
4
Następnie kruszymy herbatniki i rozsypujemy je równomiernie na masie serowej. Następnie wylewamy zieloną galaretkę. Wstawiamy do lodówki na godzinę.
Smacznego :)
Krok 4 - Deser galaretkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 15.07.2013 19:51
ciekawe :) takiego jeszcze nie robiłam :)
pestka 14.07.2013 00:07
super ten deser
miroslawa 15.02.2013 04:32
fajnie się prezentuje
marcia7 14.02.2013 23:25
ale kolorowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak