Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser dżdżownice

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany waniliowy 4 sztuki (10 dag/1szt)
kakao według uznania
czekolada mleczna 10 dag
żelki dżdżownice opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Deser dżdżownice

1. Najpierw musimy serki wymieszać z kakao.
2. Następnie przełożyć je do małych słoiczków.
3. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i dać do miski. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy będzie rozpuszczona wlać do niej pół łyżeczki zimnej wody i mieszać. Wtedy czekolada tak nam się zetnie, że będzie można z niej zrobić fajną ziemię.
4. Czekoladę wykładamy na papier do pieczenia i palcami formujemy grudki ziemi. Odstawiamy do zastygnięcia.
5. Na wierzch słoiczków wsypujemy czekoladową ziemię i dekorujemy żelkami.
6. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak