Deser dżdżownice

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    waniliowy 4 sztuki (10 dag/1szt)
  • kakao

    według uznania
  • czekolada mleczna

    10 dag
  • żelki

    dżdżownice opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Najpierw musimy serki wymieszać z kakao.
2. Następnie przełożyć je do małych słoiczków.
3. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i dać do miski. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Gdy będzie rozpuszczona wlać do niej pół łyżeczki zimnej wody i mieszać. Wtedy czekolada tak nam się zetnie, że będzie można z niej zrobić fajną ziemię.
4. Czekoladę wykładamy na papier do pieczenia i palcami formujemy grudki ziemi. Odstawiamy do zastygnięcia.
5. Na wierzch słoiczków wsypujemy czekoladową ziemię i dekorujemy żelkami.
6. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat