deser czekoladowo-bananowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    400 ml
  • czekolada 80%

    0,5 tabliczki
  • biała czekolada

    0,5 tabliczki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • banan

    2 średnie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę topmy w kąpieli wodnej, żelatynę rozpuszczamy w wodzie. Banany miksujemy. Śmietankę dodajemy do roztopionej czekolady i podgrzewamy lekko ubijając. Dodajemy banany i żelatynę. Rozlewamy do foremek. Chłodzimy w lodówce przynajmniej 3 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magdziorka6 20.08.2013 12:30
pyszny deser
Mati3 26.05.2012 20:43
ciekawy
adam1f 29.12.2011 17:02
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat